Weg vrij voor rijden op aardgas in Tiel

Met de komst van een aardgastankstation bij Servicestation Van Dijkhuizen BV op bedrijventerrein Medel is in Tiel de weg vrij voor het rijden op aardgas.

Het tankstation aan de Prinsenhof is het zesde aardgastankstation in Gelderland. Het is mede door subsidie van de provincie Gelderland tot stand gekomen. In heel Nederland zijn op dit moment meer dan 30 aardgastankstations. Over twee jaar zal er een landelijk dekkend netwerk zijn van 120 aardgasvulpunten.

De voordelen van aardgas zijn legio. Het is vooral schoon: de uitstoot van fijnstof is veel lager dan die van benzine en dieselauto’s. Ook is de uitstoot van CO2 minder. Daarnaast is aardgas goedkoop. Aardgas is veilig: het is niet explosief zoals LPG en verwaait meteen als het vrijkomt. Tot slot is aardgas een transitiebrandstof: het bereidt de markt en de automobilist voor op de overgang naar groen gas, oftewel biogas gemaakt uit mest, gft-afval of slib.

De provincie Gelderland en de gemeente Tiel willen ondernemers en wagenparkbeheerders helpen bij de overschakeling naar een groen wagenpark. Zij kunnen in een gratis adviesgesprek informatie krijgen over het aanbod aan voertuigen die op aardgas rijden en over de financiële consequenties van een overstap. Geïnteresseerd neem dan contact op met het secretariaat.