Carpool

Carpoolen is het samen rijden in een auto van A naar B met minimaal twee personen; meestal meerdere dagen in de week van en naar het werk. Maar uiteraard kan carpoolen ook af en toe, bijvoorbeeld bij een gezellig avondje uit.

Carpoolen = geld besparen!

Wist je dat je besparing op kan lopen tot € 1.350,– (en meer!) op jaarbasis? Een voorbeeld: je woont dertig kilometer van je werk, de gemiddelde variabele autokosten (benzine, onderhoud, etc.) zijn 15 eurocent per kilometer. De kosten per dag zijn dan (60 keer 15 cent) € 9,– per dag. Dat is € 180,– per maand (op basis van 20 werkdagen). Met z’n tweeën rijden levert per persoon € 90,– voordeel op, met z’n drieën € 120,– en met z’n vieren € 135,–. Op jaarbasis is het tien keer zoveel! Op de website www.carpoolplein.nl kun je zelf je voordeel uitrekenen.

Carpoolen heeft nog meer voordelen. Onderweg heb je aanspraak van je meerijpartners. Wil je niet praten dan geef je dat gewoon aan! Daarnaast kun je je reistijd nuttig besteden door te werken. Carpoolen kan je ook tijd besparen, omdat je vaak gebruik kunt maken van een speciale parkeerplaats. Je werkt bovendien mee aan het bestrijden van de files, want elke auto minder op de weg is er één.

Gratis een carpoolmaatje zoeken!

Via de website www.carpoolplein.nl kun je je gratis inschrijven in Smartpool, de carpoolbank van VCC Oost. Via Smartpool kom je in contact met andere carpoolers. Inschrijving is voor iedereen gratis! Als je een team vormt kun je dat ook aangeven.

Thuiskomgarantie

In samenwerking met VCC Oost biedt Medel een unieke service voor carpoolers: de thuiskomgarantie. Carpoolen zou niet flexibel zijn; je kunt niet onverwacht overwer­ken of vroeger naar huis als bijvoorbeeld je kind plotseling ziek is. De thuiskomgarantie heft deze afhankelijk­heid op. Als je onverwacht niet met je vaste carpoolploeg mee kunt, zorgt VCC Oost voor vervangend vervoer. Het enige wat je hoeft te doen is een telefoontje plegen naar VCC Oost. VCC Oost regelt en betaalt het alternatief.

Voorwaarden thuiskomgarantie

De voorwaarden voor thuiskomgarantie zijn:

  • de carpooler moet werken bij een bij VCC Oost aangesloten organisatie;
  • de carpoolers moeten deel uitmaken van een bij VCC Oost geregistreerd carpoolteam;
  • het moet gaan om een redelijkerwijs niet te voorziene omstandigheid;
  • er moet voor 15:00 uur naar VCC Oost gebeld worden (026-3537680), zodat VCC Oost het vervangende vervoer kan regelen;
  • per jaar mag een pooler maximaal vijf keer een beroep doen op de thuiskomgarantie;

Handige informatie en praktische tips

Op de website www.carpoolplein.nl vind je handige informatie, bijvoorbeeld wat een redelijke kilometervergoeding is bij carpoolen. Er zijn praktische tips over hoe je je carpool organiseert en verder staan alle locaties van carpoolpleinen op deze website.